«Lek og relasjoner»

Lek er barnas viktigste arena for læring, både språklig, sosialt emosjonelt og motorisk. Det er også en god arena for å utvikle evnen til konfliktløsning, turtaking og samarbeid. Den kan være styrt og tilrettelagt, men også spontan og frivillig.

Lek er noe som er morsomt, og noe som får barna til å være aktive med hele seg, både med kroppen og med sansene, leken har egenverdi, og den er indre motivert.

Høstens prosjekt er: "Vi leker en bok"

Barn inspireres til lek av det de leser, hører og ser, og vi vil derfor ta utgangspunkt i bøker og

fortellinger/eventyr for å arbeide aktivt med relasjoner og lek.

Slik legger vi tilrette for lek:

• Vi bruker prosjektets tema som inspirasjon til lek
  • Lekemiljøet endres ut fra barnas interesser og

engasjement.

• Lekemiljøet er organisert, oversiktlig og

inspirerende

• Vi hjelper barna til å utvikle sosiale ferdigheter

som grunnlag for gode lekeferdigheter

• Personalet tar initiativ til, og setter i gang lek

ut fra barnets interesser

Les mer om vårt satningsområdet i vårårsplan

Personvern