Omsorg i barnehagen

Omsorg i barnehagen handler om relasjonen mellom de voksne og barna, og barna seg imellom. Omsorg skaper trygghet og er en forutsetning for videre utvikling.

I vår barnehage blir hvert enkelt barn sett, forstått og respektert, og det får den hjelp og støtte det har behov for. Slik sørger vi for at barna opplever trivsel og utvikler empati og nestekjærlighet.

Barna opplever progresjon i utvikling av omsorg – fra å kjenne at de mottar omsorg fra andre, til å kunne gi omsorg til andre.

De voksne:

• Viser at de bryr seg om barnet
  • Justerer seg og møter barnet der hvor det er
  • Bekrefter barnets følelser og hjelpe barnet til å uttrykke egne følelser, gjerne ved hjelp av bilder, musikk og film
  • Setter positive grenser og skape trygge rammer