Lek og læring i barnehagen

Lek, vennskap og barns egen kultur står sterkt i vår barnehage. Leken er en arena for barnas utvikling og læring. Vi setter barnas frie lek høyt og gjennom å legge til rette for tid og rom til lek, bidrar vi til at barna gjennom leken lærer å samarbeide, utvikler språklig kunnskap og sosiale ferdigheter.

For å sikre progresjon i barnas lekeutvikling:

• Tar den voksne initiativ til og setter i gang lek ut fra barnets interesser.
  • Observerer og analyserer leken, tilpasser leken utfra barnets modning.
  • Ser til at det er progresjon i barnas lekeferdigheter
  • Hjelper barna til å utvikle sosiale ferdigheter som grunnlag for gode lekeferdigheter.
  • Lar barna få utforske og leke med digitale verktøy

Gjennom lek fremmes barnets utvikling på alle områder; ikke minst utvikler leken barnas sosiale ferdigheter.  Det er gjennom lek barna får oppleve vennskap, og utvikler og styrker sin identitet og selvfølelse.