Overgang hjem - barnehage

Den første tiden i barnehagen er viktig for at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både foreldre og barn blir kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at det å begynne i barnehagen ikke blir en brå overgang for barna.

Vi har både barnet og foreldre i fokus og er opptatt av å trygge alle parter. Vi har tett oppfølging av foreldre den første tiden, og har stort søkelys på at barnet skal få tid til å bli kjent, etablere relasjoner og knytte seg til personalet og til andre barn. Verktøyet vårt Samspillsmetoden Dialog kommer tydelig frem i dette arbeidet.

Ved barnehagestart opprettes en tilknytningskontakt, som følger barnet spesielt den første tiden. Dette gir barnet trygghet og skaper gode relasjoner.